Friday, December 16, 2011

Happiness

Setelah sekian lame aku bersedih, kini aku kembali ceria seperti dulu sebab aku bahagia disamping orang yg aq sayang. gembira n bahagia yg teramat. Subhanallah, kuasaMU amat agung sekali. Alhamdulillah. Segala permintaan aq KAU MAKBULKAN, ta dapat aku membalasnye. Aq hanya mampu bersujud dan mengharap redha dan doa DARIMU sahaja. Aq harap KAU akan kekal an kebahagiaan ini. Bile da rase selesa, tibe-tibe je aq kena berpisah nan family aq nie. Macam ta sanggup lak na tinggal an diorang sebab da best n gembire sanad dok nan family nie. Ta pe lha. Aq da besar. Ta an na hidup nan bergantung parents je. Aq kena tolong diorang gak. Ta an lha na biar an mak ayah keje sampai lanjut usia. Melampau sanad lha 2. So sekarang nie aq kena lha hidup berdikari n menyenang an kehidupan family aq. Pape pown harap sanad aq habis dip at polisas nie. Amin.

Tuesday, December 13, 2011

About Me

Sekarang nie orang at dalam umah aq nie suke sanad aq na g study at kuantan. Hurm, entah nape dy org happy sanad aq ta ade. Ape lagi lha yang aq patot wt nie, da improve an diri pown same jugak. Sedih sanad. Mama n ayah org yg paling suke aq na g study, tapi aq tengok ayah macam ta na tolong aq lak. Aq rase memang patot pown sbb aq da banyak susah an dy. Betol jugak ape yg mama cakap. Now i must to change. Kena improve lebih lagi. But aq ta dapat lha na buat. Aq fikir negatif je. Ta ade sape pown na dorong aq. Sedih nye lha. Kadang-kadang tu aq give up. Family aq sisih an aq. Aq na juga kasih sayang. Lagi-lagi dari akak aq. Aq teringin buat dy happy tapi dy buat aq yg sebalikye. Susah lha kalau da panas baran, keras kepala n ta bertolak ansur nie. Kadang- kadang tu ade jugak na jadi orang baik tapi bile da baek orang pijak kite lak. Kalau difikir an balik biar je lha aq wt hal aq sendiri daripada fikir hal orang laen. Penat da na fikir semua nie. Kalau jadi baik pown diorang lebih-lebih lak. Sekarang aku baru sedar kehidupan. Dulu aq ta tahu semua tu. Aq fikir enjoy je. Maybe aq da ta de peluang na bermesre lg nan adik beradik aq lagi. Diorang memang da benci aq. Dekat nan aq pown da ta na. Lagi an na teman aq. Memang ta an nye lha. Member je lha peneman aq. Kadang-kadang tu adik aku na jugak teman aq. Dy je lha yg na teman aq tu pown lau dy ta keluar nan akak aq. Sedih sanad dengan kehidupan aq. Aq hanya bergantung nan kawan-kawan n pakwe aq je untuk teman aq. Terfikir jugak na ajak adik-adik pergi jalan-jalan. Maybe da ade kerje tetap nant baru diorang na teman aq. Hurm entah lha. Ape pown sekarang nie aq perlu fikir untuk study nie. Macam mane na tambah pendapatan. Hope berjaye na laksanakannye. Gambate aina !!!!

Thursday, December 8, 2011

kesekian kalinye

Kesekian kalinye aku merase kesedihan yang teramat sanad setelah membace diary adikku. Aku tahu aku salah, aku ta patot bace diary die tapi aku dah terbace mase terperasan dairy 2 at rak buke aku. Mule-mule aku ingat diary 2 buku nota dia. Bile dah bace sampai helaian kelima, aku baru tersedar buku tu dairy dia. Mule-mule tu na bace pembukaan diary je. Then terlepas lak. Hehehe. Seronok sanad bace sampai lupe 2 diary orang. Best lak aku bace diary die. Ade suke dan duke. Kesian adik aku, Hurm. Btw aq sayang adik aq sorang nie. Betol-betol sayang. Die banyak menyedarkan aku. Ade lha jugak dia senang an hati aku. Aku sayang die. Tapi aku tahu aku ta layak disayangi olehnye. Aku banyak buat salah nan die, same jugak lha at family aku. Kadang-kadang terfikir jugak sedihnye hati aku nie. Tapi bende dah berlaku ta boleh na buat ape lagi dan ubahnye. Nasi dah jadi bubur. Menyesal pown dah ta gune. Menyesal dulu pendapatan, menyesal kemudian tiada gunenye. Aku sayang family aku. Tapi aku ta tahu dy orang sayang aku ke ta. Bohong lha kalau aku cakap Mak Ayah aku ta sayang aku. Hope sanad diorang menyayangi aku sebagaimana aku sayang diorang. Tapi aku tahu mama aku benci aku, ta suke nan perangai aku tapi 2 dulu lha. Sekarang nie ade perubahan cikit. Hehe. Tapi adik-beradik aku tetap same. Diorang tetap dengan pendirian diorang. Ta pernah nye na amik hati aku nie. Nampak sanad ta sayang aku. Semua yang aku buat mane penah amik peduli pown. Kadang-kadang aku sedih jugak. Hurm tapi silap aku gak. Kalau aku ta kurang ajar mesti diorang ok je nan aku. Hurm bende dah berlaku ta gune gak aku sedih an. Hurm Ya ALLAH KAU SAHAJA MAMPU MENGUATKAN AKU. ADAKALANYA AKU TERLEKA. AKU TA PATUH ATAS SEGALA SURUHAN KAU. AKU TAHU AKU BANYAK BUAT DOSA NAN KAU TAPI BAGI LHA AKU PELUANG UNTUK BEBUBAH YA ALLAH. AKU SAYANG KAU TUHANKU YANG MAHA ESA. KAU KEMBALIKANLAH SEGALA KERIANGANKU. AKU NAK SANAD BAHAGIA DISAMPING ORANG YANG AKU SAYANG TERUTAMA SEKALI MAMA AYAH DAN ADIK BERADIK AKU. TAK DILUPAKAN JUGA INSAN YANG TELAH MENGGEMBIRAKAN AKU. KEKASIH KU CAPITAL ‘S’ . I LOVE HIM SO MUCH . WALAU PUN DIE NIE KUAT CEMBURU DAN BERTINDAK MELULU JE BUAT KEPUTUSAN TAPI DIE PANDAI MENGAMBIL HATIKU. DIE BANYAK MENGGEMBIRAKAN AKU. THANK U MY LOVE. THANKS TOO FOR MY GREAT GODNESS. EVEN I NEGLIGENT WITH PROVISIONAL WORLD I STILL HOPE FOR GET YOUR MERCY AND LOVE FROM YOU
BANYAK JUGA DUGAAN YANG KAU BERIKAN PADAKU. TAPI AKU MAMPU BERTAHAN TUK TEMPUHI KEJAYAAN MASA HADAPANKU. YA ALLAH AKU INGIN KEMBALI KEPADA SEDIAKALA SEPERTI DAHULU. MENGGEMBIRAKAN ORANG MEMERIAHKAN SUASANA SEKELILING DAN YANG PALING PENTING MENYENANGKAN HATI ORANG-ORANG YANG AKU SAYANG. TA KIRE LHA SAPE POWN AKU TETAP NA BUAT DIORANG HAPPY.
Aq tahu aku teruk. Tapi setiap orang layak diberi peluang an. Hurm, aku na kawan. Aku na orang yang boleh membahagiakan aku, menggembirakan aku. Aku tahu pakwe aku dah cukup membahagiakan aku tapi tu ta cukup. Aku na bahagia disamping keluarga jugak. Hurm sampai bile aku lonely je at rumah nie. Aku nie da macam patung da dalam nie. Ta ade sape pown yang na teman berborak nan aku at cini. Aku na adik-beradik aku. I need them. I miss a lot time formerly. I want to happy with them as formerly. Now i will to trying to reach successful. Amin
P / S : kenyataan berani mati. Ta penah-penah aku update blog macam nie. Sekarang aku berani. Lantak lha orang na cakap ape. Do i care. This is my life and thie my blog. :)

Wednesday, November 30, 2011

This time

Rase macam dah lapuk canad blog nie sekian lame ta mengupdate blog. Hehehehe =='. Hari nie rajin lak na mengupdate. Dah 3 minggu ta tulis rase hari nie kena lah tulis. Rindu gak aku kat blog nie. Selalunye aku update setiap minggu tapi dik kerana aku sedih je ta ade mood lha na tulis. Minggu nie memang sedih. Macam-macam berlaku. Salah Satunye aku gadoh nan mama aku hurm nasib baik lha dah ok. I LOVE YOU MAMA FOREVER n EVER <3. Before that, aku sedih sebab duit ta cukop na sambung belajar. Aku ta na susah an mama n ayah, Aku dah banyak menyusah an diorang. Cukop lha aku dah susah an diorang dik kerana aku berenti kolej dulu. Hurm, menyesal aku sebab jadi pemboros. Kalau aku simpan ta lha susah an ayah. hurm. Bodoh tol lha. Nape lha aku ta simpan. hurm. Kalau lha aku tak berjanji nan adik angkat aku ta lha jadi macam nie. Ish menyesal da ta gune. Aku je yg bodoh. Nape eak orang suke amik kesempatan dengan aku. Lain kali aku dah ta na termakan dari pujukan diorang lagi. Lagi-lagi about money lha. No excuse. Now learn from mistake and learn for save our financial. That is good. hehehe. :) Now i thought i must to saving. No matter i do, i must to saving lha. In right now, i'm still thinking about my belover. Does he love me or no. hurm, Now i must to focus to studies and try to balance studies and my relationship with my belover and also my family. I think i concern with our relationship. I care him. I start to love him now. I afraid i lost him. hurm. No matter lha, now i must to concentrate my studies. That's so important and That is my future. Now SPM can't to go lha. Start to thinking future and time to independent. :)

Friday, November 11, 2011

Entah ler.

Sometimes aku rase aku perlukan seseorang tapi aku tak yakin nak milikinye. Dah banyak kali lelaki hancurkan hati aku. Aku redha dengan semua tu tp kenyataannye aku terlalu sedih bile cakap sal lelaki. Aku pun ta tahu na cakap pe lagi. Dah banyak lelaki sakitkan hati aku, nak bagi peluang pun rase nye dah tak ade lagi. Kadang-kadang terfikir jugak. Takkan aku na hidup sendiri, tak kan nak biar hidup aku macam nie je. Hurm. Truthly, aku memang sayang someone, die pun sayang aku. tapi dia takot die akan sakitkan hati aku n buat aku kecewa. So better kitorang kawan je. Tu die yg cakap. Aku terima. Maybe betul cakap die. Entah ler. Aku buntu dah tak tahu nak stay or biarkan je. Aku rase terseksa. aq dah give up n fedup sangat. hurmmmm.

Friday, October 28, 2011

Menyedihkan

Hari nie aku tak bape nak segar macam sebelum-sebelum nie. Aku tak cukup tido dek kerana edit blog nie semalam. penat jugak lah mengedit nie. letih. aq tido 4 jam je pagi tadi, letih sangat. Nie macam nak demam je. sepatotnye tadi aku balik rumah kul 9 tp lewat dah. Ngantok sangat. Lau tadi aku gi library kul 10 pg. nak kate malas ta jugak tapi gara-gara tido lewat semalam. aku belajar pon na tak nak je sebab sekejap je. Bosan pown ade nie. Aku tak tahu nak buat ape lagi. Bosan sangat. Pakwe aku time cam nie dy tido. Aku tak boleh nak cakap ape lah, dah memang keje dia membute je. Biar lah dia. Tak nak lah salah faham ape-ape. Start 3 minggu yang lepas aku cube memahami dia but aku tak tahu lah cam ne nak faham dengan keranah dia. keras kepala ade, degil ade, panas baran and paling aku tak suke dia sebut selebet. Menyampah betul aku dengar perkataan 2. Entah kenapa, aku TERASA sangat bile dia tak call aku and text aku. Rase macam dia ketepikan aku. Aku dah bosan dengan cara dia. letih menunggu dia last2 hati nie terluke. But i must to think positive at him. I dont want to break up with him. i love him very-very much. Hurm think positive je lah. Aku tetap tunggu dia walau ape care pown. Aku tak nak kehilangan dia. SInce dia marah-marah aku hari itu, dia da berubah sangat. Maybe dia nak tegas dengan aku kowt. Aku nie ngade-ngade sangat, tak pernah pikir baik buruk nye hubungan kitorang nie. Ape-ape pown sabar je lah dengan semua nie, Thanks to God give me oppurtunity and patience on my problem. =)

Hambar je

Minggu nie ape yang aku buat ade je tak kena. Aku tak tahu lah nape aku asyik kena marah. Salah ke aku nak buat itu ini. Aku tak susahkan sape-sape pown dan menyakitkan ati orang. hurm tension tau. Rase macam nak je aku keluar rumah nie. lau aku duduk pown bukannye diorang suke aku pown. Entah lah. Confuse lah. Ape lagi agaknye yg diorang nak. Aku pown ta tahu lah. Pakwe aku lak busy memanjang. Rase sunyi sangat. Sampai bila Agaknye lah cam nie. Aku dah rimas. Rase keseorangan. Sakit aku makin menjadi-jadi. Benci tol. Nak diet pown tak boleh. Kadang-kadang tension camne nak kurangkan sakit nie. Aku pown tak tahu dah nak buat ape lagi. Better tak payah operate Lau operate lagi seme jugak cm sekarang nie tapi lepas aku operate bulan 3 ari tu ok lah cikit but still rase lg sakit nie. Entah lah. Aku da penat nak melayan nye. Aku rase dah tak dapat nak menahannye lagi. Aku dah give up. maybe aku biarkan aje. Hurm, rindu sangat-sangat kat pakwe. Lau boleh nak suh dia gembirakan aku dan buat aku tergelak cam dulu. Happy sangat dengan dia. Dia still Sayang aku walaupun aku buat salah. Hurm cinta dia kat aku tak penah pudar, aku sayang sangat kat dia. Hope sangat aku kekal nan dia. Amin. Aku pown tak tahu lah nak cakap pe lagi sal couple-couple nie. tukar-tukar je. dah macam playgirl lak. But i'm not playgirl k. dah dia yg datang sendiri. Bukan nye aku yang minta, dah dia yang nak aku. Hurm kadang-kadang terpikir jugak. Nape lah aku leh terima laki-laki nie semua, maybe sebab aku sunyi kowt. Agaknye lah kan kali nie aku na serius dengan si dia nie. Aku betul-betul nak ubah segalanye dalam diri aku nie. Memang patot pown aku ubah. Try to be simple and happy go lucky like aina before this hehe =). For a long moment, i miss my friends. since dah keje kat prime city nie dah jarang contact kawan-kawan lame. Miss sangat-sangat kat diorang, ape-ape pown aku tetap ingat at diorang but diorang still ingat aku nie sombong, bukan sombong tp lupe na tegur je hurm. btw i miss my friends, family and my belover. Sayang korang semua. XoXo. Finish. daaaaaaaa. =)

Thursday, October 20, 2011

Hari ini

Hari ni aku sedikit hambar sebab, ape yang aku buat semuanye tak kene. Mama aku tak pernah nye bersyukur ape yang aku buat. Asyik marah aje. Aku fedup. Aku tak tahu nak buat pe lagi. maybe sebab aq nie manje kowt. entah lha. Aku tak tahan hidup cam nie. semua yang aq buat salah. tak ade nye nak betul dimata dia. Agaknye lau aku mampos dia suke agaknye. Tak ade lha na membebankan dia. Biar lah. Nasib baik ayah aku ade. Dia banyak kuatkan semangat aku. Dia Segala-galanye bagi aku. Dia saje yang faham aku. Alhamdulillah aku happy sangat dengan keberadaan dia. Dia sentiase bagi aku dorongan dan nasihat semasa aku senang ataupun aku jatuh. Thanks Ayah sebab bagi ena dorongan selama nie. I Love so much. Mmuaaah.

Tuesday, October 11, 2011

update

huhu da lame tak update blog nie. rase sunyi lak da tak tulis blog nie. btw kan da update nie banyak jugak cerita baru. first berita yang buat aq gembira, aku dapat lelaki yang nak sehidup semati dengan aku. dia nak jaga aku, nak bahagiakan aku n dia nak aku jadi perempuan yang solehah, anak yang baik, jaga anak-anak dia n dapat jaga dia. hope sangat aku bahagia dengan dia, kekal dengan dia n dapat mengembirakan dia. for hall my life lah, tak ada sorang lelaki pon macam dia. lelaki yang aku kenal sebelum nie semuanya jahat menyakitkan hati aku je. tak ape lah tu benda lepas. aku dah tak nak ingat lagi. yang kedua lak aku dah ok dengan family aku. bahagia sangat dengan diorang semua. hehe =). benda yang paling gembira sekali ayah aku nak berniaga. alhamdulillah lah. sekarang nie duduk rumah je. keje jugak jadi partime waiter tp bosan. ade event baru panggil tu pon lau aku rajin lah nak keje. lau malas tak keje lah jawabnye. tapi bile dah keje best lak. kwn banyak tolong walaupun aku tertekan. yang seronok nye time presentation n serve . kelam kabut. haha.

Wednesday, July 6, 2011

Let it go here

When will I see you again?
You left with no goodbye, not a single word was said,
No final kiss to seal any seams,
I had no idea of the state we were in,

I know I have a fickle heart and bitterness,
And a wandering eye, and a heaviness in my head,

But don't you remember?
Don't you remember?
The reason you loved me before,
Baby, please remember me once more,

When was the last time you thought of me?
Or have you completely erased me from your memory?
I often think about where I went wrong,
The more I do, the less I know,

But I know I have a fickle heart and bitterness,
And a wandering eye, and a heaviness in my head,
But don't you remember?
Don't you remember?
The reason you loved me before,
Baby, please remember me once more,

Gave you the space so you could breathe,
I kept my distance so you would be free,
And hope that you find the missing piece,
To bring you back to me,

Why don't you remember?
Don't you remember?
The reason you loved me before,
Baby, please remember me once more,

When will I see you again?

BILA LELAKI BETUL2 SERIUS DALAM PERCINTAAN

BILA LELAKI BETUL2 SERIUS DALAM PERCINTAAN…. Kecantikan kamu diketepikan…keikhlasan kamu diutamakan...
Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.si dia akan sentiasa menghantar sms..wlpn tidak diblas..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu…
Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan. Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.
Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah...Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu...
Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat. Ingat, nasihat bermaksud mengingati.Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya.
Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu. Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja..
Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebih-lebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh. Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain. Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu..
Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu. Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang.
Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.
sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur. Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya..
Tidak suka kamu memakai seksi...kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain wlpn berlengan pendek...Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu... Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya. HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya…. Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar LELAKI.

Jangan Pernah Berubah

iarkan waktu teruslah berputar
Ku cintai kamu penuh rasa sabar
Meski sakit hati ini kau tinggalkan
Ku ikhlas tuk bertahan


Cintaku padamu begitu besar
Namun kau tak pernah bisa merasakan
Malah kini kau ucapkan selamat tinggal
Membuat keresahan


Meninggalkanku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan air mata
Kekecewaanku sungguh tak berarah
Biarkan ku harus bertahan


Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah
Jangan pernah kau coba untuk berubah
Tak relakan yang indah hilanglah sudah


Jangan pernah kau coba untuk berubah
Ku relakan yang indah dalam hatinya

ayah

Ayah kesayanganku...
Kaulah idol ibuku..
sepanjang hayatmu..
kaulah jentera keluargamu...
setiap titik peluhmu menjadi anak-anakmu berjaya..
tidak dapat ku bandingkan dengan yang lain..

wahai ayahku..
setiap kali kami bangun dari tidur..
kau telah pergi meninggalkan kami mencari rezeki..
jarang sekali mengenal erti penat hinggakan mendapat pujian majikanmu...
sebagai inspirasi buat anak-anakmu semua...
tak pernah kurang malah kebahagian menimpa selalu...
setiap masa dan waktu dipenuhi...
rezeki yang halal berkat untuk santapan bersama...
pergorbanamu berterusan tanpa jemu...
wahai ayah jasamu tetap dikenang...
sekarang ayah menjadi idola ku serta saudara yang lain..

Tuesday, July 5, 2011

keperibadian...

keperibadian diri nie lah puncenye aku berenti belajar... aku tak tahu la kenape diri aku nie asyik ditimpa masalah je... maybe aku nie tak pandai uruskan diri aku... kalau diikutkan balik aku taknak berenti belajar sebelm nie... disebabkan aku malaslah aku berenti... mama cakap aq boleh belajar tapi aku nie je malas... keputusan aku pown ok tp bile subjek makin susah la aku main-main belajar... entah la... agaknye nasib aku nak berenti belajar... biarlah bende dah lepas malas aku nak cerita lagi... tapi kawan-kawan semuanye tanye kenape pointer ok tapi masih nak berenti belajar... maybe aku bodoh dan maybe aku dah tersalah langkah untuk berenti belajar... ape-ape pun aku dah berenti dah tak perlu la nak pertikaikan kenape aku berenti... semua nie kehendak Illahi..
dah ditakdirkan aku berenti belajar... walau ape pun aku masih teruskan belajar bagi mengejar menara gading yang terkandas sebelum nie... erm aq sedih jugaklah tak kemuncak menara gading sebelum nie... lepas nie aku takkan lepaskan peluang tuk mengejar menara gading tu... insya Allah... GAMBATE wahai Aina.. kau boleh buat semua nie... =)

Sunday, July 3, 2011

Update

long time no see... lame jugak aku x update blog aq nie... sekarang da kembali single asenye happy sangat... x perlu kate ape2... sepanjang duduk umah nie macam2 aq buat... kadang-kadang tu bende-bende pelik aku buat... entah la nak jadi ape dengan aq nie... dah hilang arah tujuan... aq pown tak tahu nak buat ape... dari memerap dalam bilik baik aku wat aktiviti... sejak motor aku kena curi nie jarang aku keluar jalan-jalan,,, round-round taman... rindu gak dgn motor aku... sape la agak nye yang sial sangat amik motor aku tu (OPPPS DAH MENCARUT PULAK)... biar la nie blog aku lantak la aq nk tulis ape pown... kadang-kadang tu menyesal plak aq beli motor tu mahal-mahal... cash aq beli... tak sampai setahu aku beli dah hilang... huhhh sedihnye... lepas nie aq nk kumpul duit lg beli motor yang dah hilang sebelum nie... sayang sangat motor tu tapi dah takdir aq motor tu nak hilang nak buat macam mane lagi... kena la bersabar... nak jugak aq hukum orang yang amik motor aku tu tapi biarlah Allah yang menghukumnye n DIA yang lebih berhak sepatutnye...

Kisah Hati

Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir


Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Wednesday, June 29, 2011

Apa itu kasih sayang

Apa Itu Cinta dan Kasih Sayang – Sebagai seorang manusia biasa saya butuh cinta dan kasih sayang, namun apakah kalian tahu apa itu cinta dan kasih sayang ? disini saya akan sedikit menjelaskan lewat kata-kata indah atau puisi tentang pengertian cinta dan kasih sayang.

“Apa Itu Cinta dan Kasih Sayang”

… Bagaikan lampu; perlu diisi dengan minyak dari hati seseorang, jika tidak, cahayanya akan meredup.

… Bagaikan api; tetapi apabila ia menghangatkan hatimu atau menghanguskan rumahmu, kau tak pernah bisa mengatakannya.

… Bagaikan kupu-kupu; ia pergi kemana ia suka dan ia bersuka kemana ia pergi.

… Bagaikan selembar karya seni; bahkan yang paling kecilpun dapat begitu indah.

… Bagaikan selembar kanvas yang dihiasi keindahan panorama alam dan bersulamkan benang-benang imajinasi.

… Bagaikan matahari yang muncul dari awan-awan dan menghangati jiwa kita.

… Satu-satunya kekuatan yang mampu mengubah musuh menjadi sahabat.

… Wajah kehidupan, topeng kematian, awal mula penciptaan dan peniup napas kehidupan.

… Rasa dahaga untuk berhubungan erat, bukan sekedar perasaan, namun jiwa seutuhnya.

… Sebuah pergumulan, sebuah peperangan, sesuatu yang senantiasa tumbuh dan berkembang.

… Perhatian yang penuh pada kehidupan dan pertumbuhan orang yang sangat kita kasihi.

… Bagaikan melihat hantu, kita semua membicarakannya, tapi hanya segelintir orang yang pernah menjumpainya.

… Lambang keabadian; ia menyatukan semua tujuan waktu.

… Sesuatu yang menakjubkan, kamu tidak perlu mengambilnya dari seseorang untuk diberikan kepada orang lain, kamu selalu memilikinya lebih dari cukup untuk diberikan kepada orang lain.

… Ekspresi kesederhanaan dalam emosi, kerinduan yang tak tergapai yang muncul begitu tiba-tiba.

… Segala yang kita miliki, satu-satunya jalan untuk saling menolong.

… Keinginan tak tertahankan yang diinginkan begitu tak tertahankan.

… Kekuatan yang menyembuhkan jiwa dan menghiburkan hati.

… Keadaan yang mencemburukan namun tidak mengenal dengki atau kejahatan, hanya empati dan kerinduan untuk menjadi lebih besar daripada dirinya sendiri.

… Sesuatu yang abadi; rupa mungkin berubah, tetapi bukan hakekatnya.

… Sebuah tanda dari langit bahwa kamu ada disini untuk satu alasan.

… Sebuah keputusan, bukan emosi atau perasaan, bahwa jika dibuat dari hati dia akan mengalahkan segalanya.

… Apa yang membuat lelaki lemah menjadi berani dan seorang raja melepaskan mahkotanya.

Kata-kata bijak diatas mengandung arti “Apa Itu Cinta dan Kasih Sayang” atau anda bisa mengartikannya sendiri, jadi intinya kan cinta dan kasih sayang itu memang diperlukan semua manusia terlebih wanita ya

Tension

Aku x tahu la nk cakap ape lagi... akak aku tu melamapau la... kerja rumah bukan nak buat... aku balik keje je rumah bersepah... rumah dah macam bukan rumah,,, tak tahu la ape yg adik-adik aku buat kat rumah 2... sebelum nie bersih and kemas je kalau akak aku tak ade... mama pon cakap macam tu...sekarang nie aq lah yang terpaksa ambik tahu sal rumah... ade akak macam xde akak... ade pon x gune... rumah dah macam tongkang pecah pon boleh duduk diam... maklum la sebelum nie ade orang gaji... tapi ape salahnye dia kemas rumah,,, rumah dia jugak kan... tak de salahnye pon tolong kemaskan... lagi sedap mata memandang... mama and ayah pon suke... dah la semua aku buat... tapi tolong la jage rumah sikit... bukan susah pon... macam mane la agaknye kalau akak aku tu dah kahwin... masak pon x pandai... kemas rumah haram kejadah... ish... muke je lawa tapi "PEMALAS"... kalau lelaki kenal dia macam tu la agaknye mesti tak nak jadikan die isteri... hahaha al-maklum la tak pandai nk jage rumah and memasak...aku pon tak tahu sampai bile die nak jadi macam tu... dalam bidang akademik die pandai tapi dalam menjage adab rumah nie lain pulak jadinye... lepas nie aku doakan akak tu die pandai jage rumah and masak,,, bukan ape la,,, die kan perempuan,,, sepatutnye pandai semua tu... ape2 pon minta-minta la die berubah... amin

Friday, June 24, 2011

Apa itu Cinta

Mengapa cinta datang dan pergi...

Cinta itu sebuah kisah atau perasaan yang hadir dalam diri setiap insan yang bergelar manusia...
Cinta ini adalah perasaan yang amat mendalam daripada seorang insan kepada insan yang lain...
Cinta ini datang dari hati yang ikhlas untuk seorang insan bagi menyayangi insan yang lain..
MENGAPA PERLU BERCINTA..????
MENGAPA CINTA HADIR DALAM DIRI INI..??
MENGAPA CINTA HADIR JIKA AKHIRNYA AKAN PERGI....????
MENGAPA PERLU BERCINTA... MENGAPA TIDAK AKU HANYA KENAL ERTI PERSAHABATAN DAN TIDAK KENAL AKAN ERTI CINTA... MENGAPA.. MENGAPA.. MENGAPA.....
Aku masih ingat lagi akan ketika zaman kanak-kanak dimana aku hanya kenal erti persahabatan..
Ketika itu, aku langsung tidak ada fikirkan masalah.. aku sentiasa gembira dan ceria...
Persahabatan banyak membantu diri ini dalam kehidupan... Persahabatan tidak akan pudar dan hilang dari hati ini... Persahabatan kekal di ingatan dan bukan mudah untuk dilupakan..

Apabila CINTA hadir dalam diri ini....
Aku merasakan gembira yang teramat dimana ada insan yang sangat mengambil berat tentang diri ini.....
Apabila cinta datang.. Aku merasakan seperti aku di dalam dunia yang baru.. Aku merasakan ketenangan...
Ruang kosong dihatiku ini dipenuhi dengan rasa kasih sayang seorang insan.. Aku merasakan seperti duniaku yang gelap ini kini terang yang teramat...
Mataku seolah-olah baru dibuka dan aku baru melihat keindahan yang diciptakan Tuhan...
MasyaAllah...

Aku sangat bersyukur dengan segala pemberian-Nya...
Aku tidak lagi keseorangan dan tidak lagi berada di dalam kegelapan...
Sungguh indah rasanya apabila dilamun cinta...

TETAPI.......... Apabila cinta yang kian lama terpahat dihati ini pergi...
Aku seolah-olah terbangun dari mimpi-mimpi indahku...
Semua keinginginanku seperti kertas-kertas dan sampah-sampah yang dibuangkan dan dibakarkan.....
Duniaku yang kian cerah dan terang berderang kini gelap gelita...
Aku seperti jatuh ke dalam lubang yang amat dalam dan tiada jalan dan pintu untuk keluar..
Aku hidup sendirian di dalam kegelapan dan kesepian yang teramat...

TIADA SIAPAKAH YANG BOLEH BANTU AKU... TIDAK ADAKAH ORANG YANG INGIN MEMBANTU DIRI INI YANG DAHAGAKAN CINTA DAN KASIH SAYANG DARI SEORANG INSAN......

Setelah lama aku berdoa kepada Tuhan yang Maha Esa.. Aku merasakan seperti aku nampak cahaya yang berkelip-kelip....
APAKAH CAHAYA ITU..???
Aku kini nampak cahaya itu semakin nyata....
Adakah itu jalan keluar..??
Aku merasakan seperti aku telah menemui jalan keluar dari kegelapan...
Aku tidak lagi rasa kekosongan...
Adakah ini cinta yang akan hadir semula kepada diriku...??
Aku bersujud dan besyukur kepada Allah kerana aku telah menemui cinta itu semula....
Aku tidak mahu melepaskan cinta ini...
Aku mahukan CINTA ini kekal dihatiku buat selama-lamanya...
kerana..... tanpa rasa cinta... diri ini akan kesepian dan keseorangan............

Tuesday, June 21, 2011

"kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain"

Ni 1 lg cter yg aku jmp msa tga2 belek home... hahahahaha.... cte ni mmg sdey bg aku... n aku harap cte ni bg pengajaran pada sesiapa pn... HARGAI DIA SEBELUM TERLAMBAT.... :) Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha.. OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan.. Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply.. Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die......... "SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!" Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima.. Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku... Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4... Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur.. Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku.. Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas.. Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.." Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah.. Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin.. Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah.....
by: Daniey Nyew

Saturday, May 28, 2011

Politeknik...

Syukur alhamdulillah akhirnye ALLAH makbul jugak doa aq... akhirnye mak ayah aq setuju aq sambung belajar... aq harap sangat peluang yg diorang bagi kat aq x disia-siakan mcam dulu... aq teringin melakarkan senyuman kat bibir diorang,, akhirnye aq dapt jugak buat macam tu... terima kasih mama,, terima kasih ayah,,, nina xkan sia-saikan peluang yg ade n yg ayah n mama bagi... hanya ALLAH je yg dapat membalas nye... kali nie nina belajar sungguh-sungguh... nina janji ena xkan ulangi kesalahan yg lame... nina minta maaf sangat2 sebab dah lukekan hati mama n ayah dulu... harap sangat mama n ayah maafkn nina... nina sayang mama n ayah... thanks dag bagi nina peluang...
i love u mama... i love u ayah..

Tuesday, May 24, 2011

cinta

” TIADA HIDUP TANPA KEGAGALAN ,KEKALAHAN , DAN KEJATUHAN………
AIR SUNGAI MENUJU LAUT MELEWATI JALAN YANG BERLIKU……
BERDIRILAH TEGAK KEMBALI………………………..
JANGAN MEMANDANG KE BELAKANG , MASA LALU TELAH BERLALU………………..
HIDUP BERJALAN TERUS……………………….
” KETIKA ANDA JATUH …………
KETIKA ANDA GAGAL………….
KETIKA ANDA TIDAK MEMILIKI APA-APA………..
SESEORANG YANG BERSAMA ANDA………ADALAH TEMAN SEJATI ANDA
KETIKA ANDA BERHASIL………..
KETIKA ANDA KAYA………………….
KETIKA ANDA DAPAT MEMILIH DAN DUNIA SEAKAN MILIK ANDA………………….
SESEORANG YANG BERSAMA ANDA……….BUKANLAH TEMAN SEJATI ANDA ,
IA MENGINGINKAN SESUATU DARI ANDA. “
“PANDANGLAH SEGALA SESUATU DARI BERBAGAI SUDUT……..JADILAH BIJAKSANA “.
“MUSUH TERBESAR MANUSIA ADALAH DIRINYA SENDIRI “
“Cinta tanpa maaf hanya akan menghasilkan luka”
“Jika engkau berani mengatakan cinta, bersiaplah untuk merayu hatimu. Jangan biarkan hatimu mengerut kerana cemburu”
“Mata tidak bisa menilai kebenaran nurani, hanya hati yang penuh dengan cinta bisa merasakannya. Maka ketika hatimu penuh dengan rasa curiga matamu akan menilai semua yang salah seakan - akan benar”
“Cinta sejati hanya ada pada hati yang rela berkorban untuk kebahagiaan orang yang dia cintai, Walau dia harus tersakiti kerananya”
“Tak ada cinta tanpa cemburu, tak ada cemburu karena cinta. Cemburu lahir dari ketakutan dihianati, ketakutan miliknya diambil orang, bukankah cinta tak mesti memiliki?, mengapa harus cemburu?”
Mutiara Cinta Sejati
dengan segala kisah dan cerita kehidupan manusia yang tak bisa diungkapkan dengan kata kata dan puisi.
Banyak orang yang mengikat diri dalam hubungan tali kasih tetapi tidak merasakan cinta dalam hubungannya, bahkan setelah putus mereka saling membenci, dan ada juga orang yang terus mencari cinta dengan berpindah - pindah ke lain hati tetapi dia tidak pernah mendapatkan cinta itu.
Tidak adanya cinta di hati membuat sering ada perselisihan dan pertengkaran yang menyebabkan hubungan dengan keluarga, saudara, teman dan orang disekitar kita tidak harmonis lagi.
Mengapa itu terjadi? , lalu… dimanakah cinta sejati itu….?,
Jika anda yang sedang mencari cinta sejati….dan yang mendambakan kehidupan yang bahagia lahir maupun batin…
Kesempurnaan Cinta
Janganlah kau pernah mencari orang yang sempurna untuk kau cintai
Namun carilah orang yang pantas untuk kau cintai
Lalu cintailah dia dengan cinta yang sempurna
Tuhan memberikan kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita ? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah Cinta …
Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mau mencoba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi, jika kamu masih tidak dapat melupakannya.
bagiku cinta itu adalah makna, indah untuk disebut merdu untuk didengar bahkan hatiku bergejolak dengan kecintaan.
walau aku tahu seisi dunia ini mencintaiNYA tp akupun berharap akan cintaNYA. jikalau rinduNYA akan daku tiba DIA akan jemput cintaku yang menggila lara.
*DIA - ALLAH
Mengenal cinta berarti brani mengenal sakit hati…mengenal sayang bererti berani mengenal cemburu…cinta bagaikan racun di dalam madu,,yang manis saat km merasa pahit…
cinta..
cinta hanya dirasakan oleh orang2 yg benar2 memahami cinta. dan kebanyakan orang memandang cinta itu hanya untuk kepuasan dan pngisi saja. bukan untuk memikirkan masa yang akan datang. cinta kadang2 hanya diucapkan hanya mulut saja.. bukan dri hati.
cinta membuat orang gila..
Cinta bisa membuat seseorang bahagia…
tapi cinta juga bisa membuat seseorang menderita….
bila ada ingin mendapat kebahagiaan dri cinta….
cintailah seseorang berdasarkan hati jangan mencinta seseorang berdasarkan EMOSI.. Apabila Anda ingin bahagia Dan mendapat cinta sejati..cari Lah seseorang yang mencintai anda kerana Lebih baik Dicintai Daripada mencinta
Ketika mlm datang smua hening kosong…tiada canda dan tawa…smua terasa hancur
puing-puing tak bisa terdapatkan lagi…terpisah selamanya…seandainya aku snggup tersenyum, mampu menggugat suasana… jangan hadiahkan air mata untukku kepergianku, hanya ragaku…
jiwaku bersamamu….
salam cintaku untuk semuanya….

saya sayang awak

saya sayang awak..tapi betul ke saya sayang awak??awak sayang saya ke??kalau sayang, nape awak pegang tangan saya??..tp awak xhalal lagi utk saya kan??saya sayang awak ke kalau saya kasi semua tu kat awak??

saya sayang awak..betul..xtipu..tapi sayang ke kalau bila dengan awak, saya lalai??saya lupa kat Dia yang dah cipta saya, yang kasi saya perasaan cinta kat awak..saya lupa solat, saya lupa dosa..saya lupa Tuhan..takut la...

betul awak..saya sayang awak..tapi saya takut..takut sangat nak sayang awak..awak baik, selalu solat awal..tapi nape bila dengan saya awak lupa solat??masa kuar, kita lalu je depan masjid..xpernah stop..tp kt tempat xde orang, kita stop..awak...saya takut..takut sangat..takut bila ingat pe yang kita dah buat..saya nak awak jadi halal utk saya..tp xboleh la sekarang..mcm mana awk nk tanggung saya..kita blaja lg..saya nak hidup dgn awak..saya nak awak jd imam saya..nak sgt share everything dgn awak..saya nak jadi kekasih halal awak..tapi betul ke cara kita wak??saya takut laaaa...

awak..saya nak hidup dgn awak forever kat heaven..tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni??macam mana kalau tiba2 Dia yg kat atas tu panggil kita pergi..xkisah la saya dulu, awak dlu atau dua2 skali..boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang??kalau la Dia tanya apa yg saya dah buat dgn awk, pe saya nk jawab nanti..saya maluuuuuuuuuuu sgt kat Dia..

awak..lama saya fikir..saya fikir pasal kita..betul saya sayang awak..tapi, sampai bila kita nak camni??awak..saya dah fikir lama...lepas ni, kalau saya xmsj awk,xnk jumpa awk, xnak call awk, xnk vc, mms or wc,awak jgn salah faham tau..saya buat camtu sbb saya syg awk sgt2..awak..saya nak forever kat syurga dgn awak..dulu saya sedih sbb kita jauh..tapi skarang, saya bersyukur sangat..Tuhan sayang kita..kalau dekat, awak boleh agak kn pe kita buat nnti??

saya xtau camne nk gtau awk..saya nak jaga hati awk..tp awak sedar x sebenarnya saya dah kotorkan hati awak..saya suka goda awak dgn manja saya, dengan body saya..saya suka buat awak cair dgn saya..jahatnya saya..awak saya banyak dosa..awak nk ke terima org mcm saya jd wife awak??awak..saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak..saya nak jadi the best wife..baru la awak xpandang orang lain dah..saya xnk susahkan awak dgn saya yg mcm ni..awak..saya nak jadi bidadari awak..bukan kat dunia je..tp kat heaven gak..saya nak jadi bidadari awak yg forever..


awak..saya tahu saya xbaik....banyak sangt kurang n xlayak nak tegur salah awak..tapi saya sayang awak..pe kita buat, bukan ada org tahu pn...sape lagi nak tegur awak kalau bukan saya??saya pn nak awak jadi suami yg boleh pimpin saya ke syurga..xnak ke??xkn la awak sayang saya utk hepi2 kat dunia ni je..awak xnk ke pilih saya jadi bidadari awak kt syurga nanti??awak..tolong la...saya xnk dah jumpa awak..tp mungkin saya lalai gak nanati..syaitan selalu ada dgn saya..suka je dia kalau saya keluar dgn awk, goda awak..awak..tolong la ingat kan saya gak bila saya lupa.tolong ek..saya lemah sangat..saya nak jadi kuat..kuat utk awak..untuk hidup dgn awak.

saya sayang awak..camne kalau tiba2 Dia panggil kita b4 kita sempat bertaubat..takutnye saya..awak xtakut ke??camne kita nak gi syurga??camne saya nak jadi bidadari awak??saya nak sangat cinta ni kerana Dia..tp dgn apa kita dah buat, layak ke kita letak nama Dia dlm cinta kita??malu sangat kat Dia..awak..saya nak berubah..utk diri saya gak, utk parents saya..tp, kalau saya berubah, awak still terima saya lagi kan??saya nak berubah pn sbb nak jadi the best utk awak..utk babies kita nanti..nak jadi mom yg the best..huhutinggi betul cita2 saya..saya pn nak kita jadi pasangan yg educated..nak sama2 berjaya..tp educated yg taat padaNya la..mesti bahagia kan..kita ingat Dia, Dia pun ingat kita,,so, boleh la Dia jaga kita nanti..

awak, kalau la saya pergi dulu,saya nak tunggu awak kt syurga tau..awak doakan la saya bia boleh masok syurga..saya nak jadi bidadari yg tunggu awak..n there, i'll be yours forever...tapi, kalau awak pergi dulu??ye..saya sedih..tp saya pun akan doakan awak..insyaAllah..nanti awak tunggu la saya kt syurga k??mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana..tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k??saya nak jadi bidadari awak..


awak..maaf kan saya kalau ape yg saya buat n gtau ni mengguris hati awak..saya buat camni sbb saya sayang awak..saya xtau camne nak gtau awak...tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k..awak..dah nak subuh la..kejap lagi mesti Dia panggil saya..ingat tau..SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY.. n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k..
i love you...